Jadłospis

Przedszkole nr 3 im Jana Brzechwy

58df418cbbbf4

Śniadanie:

  • Zupa Mleczna: 
  • Kanapka: 
  • Warzywa: 
  • Napój: 
  • Deser: 
ALERGENY: zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne, orzechy.
 

Obiad:

  • Zupa: 
  • II danie: 
  • Napój: 

ALERGENY: zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne, seler, jaja.

Podwieczorek:

  •  
  •  
  • Deser: 
  • Napój: 

ALERGENY: zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne, jaja i produkty pochodne.

Śniadanie:

  • Zupa Mleczna:  kakao na mleku
  • Kanapka: pieczywo mieszane, masło, wędlina, ser żółty
  • Warzywa: sałata, pomidor, papryka, ogórek, rzodkiewka
  • Napój: herbata z cytryną i pomarańczą
  • Deser: owoce sezonowe

ALERGENY: zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne, jaja.

Obiad:

  • Zupa: Pomidorowa z makaronem
  • II danie: Kotlet schabowy, ziemniaki, kapusta zasmażana
  • Napój: kompot wiśniowy

ALERGENY: zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne, seler, jaja.

Podwieczorek:

  •  Budyń śmietankowy, biszkopt
  • Pieczywo mieszane , masło
  • Deser: owoce sezonowe
  • Napój: herbata, sok Kubuś

ALERGENY: zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne, jaja i produkty pochodne 

Śniadanie:

  • Napój mleczny: Płatki kukurydziane na mleku
  • Kanapka: pieczywo mieszane, masło, wędlina, pasztecik
  • Warzywa: pomidor, sałata karbowana, ogórek, papryka, 
  • Deser: owoce sezonowe
  • Napój: herbata z cytryną

ALERGENY: zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne, jaja, orzechy.

Obiad:

  • Zupa: Pieczarkowa z ziemniakami
  • II danie: Kotlet mielony, ziemniaki, sur. z pora i marchewki
  • Napój: kompot truskawkowy

ALERGENY: zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne, seler, jaja.

Podwieczorek:

  • Chałka z masłem, sok kubuś
  • Pieczywo mieszane, masło
  • Deser: owoce sezonowe
  • Napój: herbata z cytryną

ALERGENY: zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne, jaja i produkty pochodne.

  • Śniadanie:
  • Zupa mleczna: Kasza manna na mleku 
  • Kanapka: pieczywo mieszane, masło, wędlina, pasta z wędzonej makreli
  • Warzywa: sałata , pomidor, ogórek, rzodkiewka, papryka
  • Napój: herbata z pomarańczą
 Alergeny: zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne, seler, jaja.
 
  •  
  • Obiad:
  • Zupa: Kalafiorowa z ziemniakami
  • II Danie: Spaghetti, sur. z kalarepy
  • Napój: Kompot wieloowocowy
Alergeny: zboża zawierające gluten, mleko i jego pochodne, seler, jaja.
 
 
 
  • Podwieczorek:
 
  • Banan w polewie czekoladowej
  • pieczywo mieszane, masło
  • Deser: owoce sezonowe
  • Napój: herbata z cytryną
 
Alergeny: zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne, jaja.
 
 
 
 
 
 
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Śniadanie:

  • Napój mleczny: kawa inka
  •  Kanapka: pieczywo mieszane, masło, jajecznica
  •  Deser: owoce sezonowe
  • Napój: herbata z cytryną
Alergeny: zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne, jaja,orzechy.
 
  • Obiad:
  • Zupa: Zupa jaglana z ziemniakami
  • II Danie: Kluski leniwe, sur, z marchewki z rodzynką
  • Napój: Kompot wiśniowy
Alergeny: zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne, jaja, seler
 
 
  • Podwieczorek:
  • Pieczywo białe, masło, wędlina drobiowa, pomidor
  • Deser: owoce sezonowe
  • Napój: herbata z miodem
Alergeny: zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne, jaja, seler, orzechy
 

Poniższa lista przedstawia najczęściej spotykane alergeny pokarmowe.

  1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut)
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy: włoskie, nerkowca, pekan, brazylijskie, pistacjowe, makadamia oraz produkty przygotowane na ich bazie)
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  11. Dwutlenek siarki
  12. Łubin
  13. Mięczaki
* Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.

pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy

Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.